Pesaci ugrozena kategorija ucesnika u saobracaju

11/03/2009

 U poslednjoj deceniji belezi se nagli porast broja automobila na nasim ulicama sto izaziva veliku guzvu i kolaps u saobracaju, to dovodi do nervoze svih ucesnika u saobracaju, a posledica su veliki broj saobracajnih nesreca, i to sve vise njih sa smrtnim ishodom. U posebno ne povoljnom polozaju su pesaci, kao najugrozenija kategorija ucesnika. Guzve na pesackim prelazima, cesto na postovanje saobracajnih propisa u pravu prvenstva pesaka, sve to utice da pesaci kao slabiji trpe jace koji nikako ili pak retko ispostuju  pesaka. Pogotovo su kriticni pesacki prelazi preko vecih raskrsnicaa i bulevara, gde se neretko desava da aplsolutno niko od vozaca ne stane da propusti pesaka, gde su pesaci prepusteni sami sebi i na sopstvenu odgovornost traze povoljnu priliku kako bi presli pesacki prelaz koji je vidno obelezen, ali koji se ne postuje. Kao posledica toga svakodnevno se mogu cuti vesti o nesrecama, gde je veoma veliki broj onaj u kojima su pesaci zrtve........

3 Comments Add your own

  • 1. bigguns  |  11/12,2009

    Slazem se da su pesaci ugrozena kategorija u saobracaju, stoga je potrebno poboljsati kontrolu i primenjivati strozije kazne za prekrsioce saobracajnih propisa.

  • 2. Zoran  |  11/13,2009

    Slazem se sa vama i ja do nekle delim vase misljenje, ali kao vozac ne bih se u potpunosti slozio, i pesaci znaju biti neoprezni prelaziti (pretrcavati) kolovoz na neobelezenim mestima sto zna po nekada na zalost i da ostavi ozbiljne posledice.

  • 3. jelena86  |  11/19,2009

    Mislim da je najbolja parola: " ne brze od zivota". I vozaci moraju da vode racuna u kakvom stanju voze, a pesaci kako prelaze ulicu.

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds