Kako pronaci posao bez iskustva ???

  U poslednje vreme sve vise odracam paznu kada neko prica na temu kako pronaci posao, sigurno iz razloga sto sam i sama blizu zavrsetka studija pa me ocekuje trazenje istog. Iskustva iz mog najblizeg okruzenja nisu ni malo sjajna. Ono sto me je navelo da pisem na ovu temu su upravo razgovori sa nekim od drugarica koje su konstantno u potrazi za poslom, koje su ocajne jer je sve zavrsi sa veoma malo uspeha. Cesto cujem "Pozvali su me na razgovor ali nisam prosla dalje jer nemam prethodno steceno iskustvo"....Fali im ono sto poslodavac smatra kao najvaznije, fali im ISKUSTVO........Iskustvo koje tokom studija nisu imale prilike da steknu iz razloga sto su u vecoj meri bile preokupirane obavezama na fakultetu, sto se svaki pokusaj trazenja posla za vreme studija zavrsio bezuspesno, jer je veoma malo onih firmi koje su voljne da prime studente na obuku, putem kojeg se stice to "neophodno iskustvo".

Comments (30) Posted to Generalna 11/21/2009 Edit

Usteda....

Na domacem trzistu se u ovom trenutku nalazi svega nekoliko brendova koji imaju mogucnost da rade sa dve sim kartice istovremeno, prvi je to uradio Samsung, posle mu se pridruzio Anycol, i njima se sada pridruzuje General Mobil brend. Popularnost dual-sim aparata je nesumnjiva, pre svega zbog cinjenice da istovremeno mozete koristiti razlicite operatere i razlicite pakete kako bi smanjili svoje troskove za koriscenje mobilnih telefona. Samim tim investicija u ovakav jedan uredjaj moze, kako po prostoru- nepotrebno nositi dva aparata, tako i po troskovima, vrlo brzo isplatiti svoju cenu.

Comments (2) Posted to Generalna 11/15/2009 Edit

Pesaci ugrozena kategorija ucesnika u saobracaju

 U poslednjoj deceniji belezi se nagli porast broja automobila na nasim ulicama sto izaziva veliku guzvu i kolaps u saobracaju, to dovodi do nervoze svih ucesnika u saobracaju, a posledica su veliki broj saobracajnih nesreca, i to sve vise njih sa smrtnim ishodom. U posebno ne povoljnom polozaju su pesaci, kao najugrozenija kategorija ucesnika. Guzve na pesackim prelazima, cesto na postovanje saobracajnih propisa u pravu prvenstva pesaka, sve to utice da pesaci kao slabiji trpe jace koji nikako ili pak retko ispostuju  pesaka. Pogotovo su kriticni pesacki prelazi preko vecih raskrsnicaa i bulevara, gde se neretko desava da aplsolutno niko od vozaca ne stane da propusti pesaka, gde su pesaci prepusteni sami sebi i na sopstvenu odgovornost traze povoljnu priliku kako bi presli pesacki prelaz koji je vidno obelezen, ali koji se ne postuje. Kao posledica toga svakodnevno se mogu cuti vesti o nesrecama, gde je veoma veliki broj onaj u kojima su pesaci zrtve........

Comments (3) Posted to Generalna 11/03/2009 Edit

Ljubaznost, sta to bese?

 Ljubaznost, svi danas nesto insistiraju na tome, ali zapravo gde je pronaci???

Hoces posao, obavezno moras biti ljubazan i srdacan, u ophodjenju sa ljudima nasmejan i kulturan. Sve to vazi samo dotle dok se ne dobije ono sto se zeli, posle sve se brzo zaboravi, nigde se ne vidi. Prvo mesto naravno zauzimaju ko drugi nego salter radnici. Svakom se bar jednom desila neka ne prijatna situacija na salteru banke, poste i sl. I ne samo to, polako ali sigurno se siri u sve sfere od skole, fakulteta, ambulante, ulice... Pojedini prodavci koji su tu zbog musterija a ne musterije zbog njih, dali su sebi za pravo, da cak nece da se potrude da pronadju velicinu nekog modela koji neko od kupaca zeli da proba, ako musterija nije sigurna da ce isti i kupiti. Ovo je samo jedan od nebrojano mnogo slucajeva nekulture ponasanja.........

Comments (5) Posted to Generalna 11/02/2009 Edit

Nedelja stednje u Srbiji

U nedelji stednje koja je pred nama, namecu nam se pitanja, da li Srbi imaju poverenja u banke i njihove slatkorecive povlastice i kredite. A onda na se namece jos jedno pitanje da li Srbi imaju uopste novac koji bi orocili u banci, ili u godini svetske krize smo na ivici siromastva.

U nedelji stednje koja je pocela 31. oktobra i koja ce trajati do 7. novembra, banke ce nuditi kamatne stope na orocene devizne uloge od 6% do 8%, sto je za oko 2,5 % nize od kamatnih stopi primenjivanih u proteklim nedeljama stednje. Kako privuci klijente? Dobar potez nekih banaka da privuku sto veci broj klijenata je mogucnost unapred isplata kamate od 7% na godisnjem nivou(Rajfajzen, Eurobanka). Kod stednje sa isplatom kamate unapred zanimljivo je da do kraja godine porez na prihod od kamata ce biti privremeno ukinut na sve one kamate koje budu isplacene do 31.12.2009 godine. Za posle se predvidja njihovo smanjenje od 20% na 10%. Pored tradicionalne borbe banaka za klijente tu su i popularne nagrade, razni stimulansi i sl. Tako da ako se odlucite da bas u nedelji stednje orocite soj novac, i ako vam se sreca osmehne mozete biti bogatiji za automobil ili cak stan. Srecno!  

Comments (1) Posted to Generalna 11/02/2009 Edit

54. Medjunarodni sajam knjiga

 I pored mnogih nedaca u kojim se nase drustvo nalazi, ljudi su ipak osetili potrebu da odvoje malo svog slobodnog vremena i posete ovogodisnji 54. Medjunarodni sajam knjiga u Beogradu. Ovogodisnja izuzetna posecenost dokazuje da je ljudima ipak stalo do sopstvene edukacije, mogle su se sresti generacije od 7 pa do 77 godina. Za veliku pohvalu je i to da je naziv ovogodisnjeg sajma More knjiga u svakom pogledu opravdan. Mogao se naci veoma veliki broj izdavaca sa nebrojano mnogo naslova. Ono po cemu ce ovogodisnji sajam svakako ostati upamcen, je to da je odrzan u do sada najvecem prostoru od cak 31.000 metara kvadratnih. Sto se tice samih cena, one su povoljnije nego inace, uzimajuci uobzir sajamski popust od 20% do 50%. Jednom recju fenomenalno i sve pohvale za organizaciju. Nije bilo osobe koja je napustila halu sajma sa bar jednom kupljenom knjigom.

Comments (1) Posted to Generalna 11/02/2009 Edit


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds